Φωτοβολταϊκά στη στέγη – Επιδότηση έως 75%
Εγκαταστήστε φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής (net-metering) με αποθήκευση στην κατοικία σας και μειώστε σημαντικά το ενεργειακό κόστος και την εξάρτηση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
- 15 έτη πρωτοπορίας στην Ελληνική αγορά Φωτοβολταϊκών
- Πανελλαδική κάλυψη με δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών
- Εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας
- Άμεση διάθεση εξοπλισμού από τους κορυφαίους κατασκευαστές
- After-sales υποστήριξη και συντήρηση εγκατάστασης
- Δωρεάν εξατομικευμένη προσφορά
- Δωρεάν σύστημα online παρακολούθησης
- Εγγύηση καλής εγκατάστασης και καλής λειτουργίας
Η Solair Energiaμπορεί να παρέχει πλήρες πακέτο εγγυήσεων εξοπλισμού, καθώς έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες για την προμήθεια των υλικών για 20 έτη, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των υλικών και την βιωσιμότητα της επένδυσης.Επιπλέον, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών στα εργοτάξια, τηρώντας απαρέκκλητα όλες τις προδιαγραφές και τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα.
Επικοινωνήστε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
τηλ: 2634 300709
email: info@solairenergia.gr
H Solair energia ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 400kWp σε βιομηχανική στέγη
H Solair energia ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 400kWp σε βιομηχανική στέγη της εταιρείας βιομηχανίας ξύλου ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ στην περιοχή Μολύκρειο ΔΕ Αντιρρίου του δήμου Ναυπακτίας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
Το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΕΝ 62446.
Προστίθεται στα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υλοποιήσει η Solair Energia για επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και ενισχύει περαιτέρω την σημαντική θέση που κατέχει η εταιρεία στον κλάδο της Μελέτης, Κατασκευής και Συντήρησης Φωτοβολταϊκών σταθμών.
H Solair energia ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 500kWp με tracker μονού άξονα
H Solair energia ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 500kWp με tracker μονού άξονα της εταιρίας «ΔΡΙΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» στη θέση «ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ» Τ.Κ. ΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Δ.Ε. ΧΑΛΚΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΕΝ 62446.
Προστίθεται στα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υλοποιήσει η Solair Energia για επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και ενισχύει περαιτέρω την σημαντική θέση που κατέχει η εταιρεία στον κλάδο της Μελέτης, Κατασκευής και Συντήρησης Φωτοβολταϊκών σταθμών.
Read MoreΈρχονται φορολογικά κίνητρα για παραγωγή πράσινων πηγών ενέργειας 12 Μαΐου, 2021
Έρχονται φορολογικά κίνητρα για παραγωγή πράσινων πηγών ενέργειας
Η πράσινη φορολογία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργανώθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γεράσιμος Θωμάς ανέφερε πως σήμερα η φορολογία μπορεί να λειτουργεί συχνά και σαν αντικίνητρο και να οδηγεί σε παραγωγή και κατανάλωση ρυπογόνων μορφών ενέργειας.
Στόχος, όπως τόνισε, είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία να ανέβουν οι μίνιμουμ φορολογικοί συντελεστές στα ρυπογόνα αυτά καύσιμα. Η Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο, έχει ήδη πολύ ψηλούς συντελεστές και έτσι δεν θα επηρεαστεί, ενώ μπορεί αντίθετα να διατηρήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα εντός της Ε.Ε.
Ο κ. Θωμάς περιέγραψε συνοπτικά μία σειρά από προτάσεις που αναμένονται τον Ιούλιο από την Κομισιόν και έχουν στόχο την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Οι προτάσεις αυτές αφορούν την κατάργηση των εξαιρέσεων και εκπτώσεων για διάφορες ρυπογόνες μορφές ενέργειας, φορολογικά κίνητρα με χαμηλότερους συντελεστές για παραγωγή πράσινων πηγών ενέργειας αλλά και τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις εισαγωγές από τρίτες χώρες.
“Η ελληνική πολιτική είναι μία από τις πιο πράσινες εντός της Ε.Ε. και αποτελεί παράδειγμα για άλλες χώρες”, επισήμανε κλείνοντας ο κ. Θωμάς.
Read MoreΤα 4 μέτρα του ΥΠΕΝ για ταχύτερη αδειοδότηση έργων ΑΠΕ
Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ έχουν να κάνουν με την ταχύτητα των αδειοδοτήσεων και τις καθυστερήσεις στους όρους σύνδεσης του ΑΔΜΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνεχή συνεργασία με τον Διαχειριστή προχωρά σε μία σειρά από μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια που δημιουργούνται.
1ο Βήμα: Νέο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων
Το πρώτο βήμα είναι η εκπόνηση ενός νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα αφορά στην επιτάχυνση της διαδικασίας για την έκδοση αδειών για τα έργα ΑΠΕ. Το νομοσχέδιο αυτό θα ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την τροποποιημένη Ευρωπαϊκή Οδηγία 2012/27 για την ενεργειακή απόδοση.
Η εν λόγω οδηγία θα μειώσει το χρόνο αναμονής για την έκδοση αδειών από τα 5 στα 2 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο η χώρα μας θα κινείται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αναμονής.
Όπως αναφέρουν οι πηγές του ypodomes.com, το νομοσχέδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και στόχος είναι να κατατεθεί στη Βουλή το Πάσχα.
Εν ολίγοις πρόκειται για τη Β’ Φάση της επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων, η οποία μπορεί ναι μεν να “λύνει μικρά διαδικαστικά ζητήματα” αλλά θα δώσει νέα πνοή στην εξέλιξη των αδειοδοτήσεων.
Να υπενθυμίσουμε πως το ΥΠΕΝ ήδη από τα τέλη 2019 έκανε ένα σημαντικό βήμα καθώς συγκέντρωσε ένα πλήθος αδειών στη νέα βεβαίωση παραγωγού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία και αποτέλεσε την Α’ φάση της αδειοδοτικής επιτάχυνσης για έργα ΑΠΕ.
2ο Βήμα: Νέα μελέτη για το χωροταξικό των ΑΠΕ
Το δεύτερο βήμα, στο οποίο θα προχωρήσει το Υπουργείο αφορά στην εκπόνηση της πρώτης μελέτης για την αποτύπωση του υφιστάμενου χωροταξικού των ΑΠΕ στο γεωπληροφοριακό χάρτη της ΡΑΕ. Η μελέτη αυτή, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δρομολογείται από το Υπουργείο σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός διμήνου.
Αναλυτικότερα το αντικείμενό της θα έχει ως στόχο να αποτυπωθούν οι προβλέψεις του χωροταξικού των ΑΠΕ στον χάρτη της ΡΑΕ, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί η εικόνα που δίνεται μέχρι σήμερα για τα προς αδειοδότηση έργα ΑΠΕ.
3ο Βήμα: Η 10μηνη παράταση-”Ανάσα” στον ΑΔΜΗΕ
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε προχθές νέα τροποποίηση για νόμου\ του Υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία δίνεται παράταση στις προθεσμίες για τα έργα ΑΠΕ λόγω των καθυστερήσεων που προκαλούνται από τον αντίκτυπο της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, με τη νέα αυτή τροπολογία θα παραταθούν κατά δέκα μήνες οι προθεσμίες για:
Τη διάρκεια ισχύος των αδειών εγκατάστασης σταθμών ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ.
Τη διάρκεια ισχύος των οριστικών προσφορών σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ.
Την προθεσμία σύνδεσης των έργων που έχει επιλεγεί από διαγωνισμούς.
Την ημερομηνία αλλαγής των ισχυουσών τιμών αναφορά
Η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει ως μία “ανάσα” για τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έχει κληθεί να επεξεργαστεί ένα μεγάλο και πρωτόγνωρο αριθμό αιτημάτων για όρους σύνδεσης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
4ο Βήμα: Ο εγγυητικός “κόφτης” στο τσουνάμι αιτήσεων
Ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τόσο στο press conference της γερμανικής εταιρίας ABO WIND, όσο και στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο ΑΔΜΗΕ, ήταν αυτό των “εικονικών αδειοδοτήσεων”.
Εν ολίγοις πρόκειται για Βεβαιώσεις Παραγωγού που προσκομίζουν εταιρίες, οι οποίες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν στην κατασκευή έργων ΑΠΕ, αλλά να τις μεταπωλήσουν σε μεγάλες εταιρίες του κλάδου.
Αυτό το γεγονός έχει ως επακόλουθο το μεγάλο τσουνάμι αιτήσεων για έργα ΑΠΕ που παρατηρούμε από τα τέλη του 2020, ενώ καθυστερούν σημαντικά οι αδειοδοτήσεις των μεγάλων ενεργειακών έργων.
Μια πρόταση, η οποία βρίσκει σύμφωνες τις εταιρίες και εξετάζεται σημαντικά από το ΥΠΕΝ, είναι να μπει ένας “κόφτης”. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Υπουργείο εξετάζει την πρόταση για υποβολή εγγυητικής επιστολής από την αιτούμενη προς άδεια εταιρία.
Το παραπάνω βρίσκει σύμφωνο και τον ΑΔΜΗΕ, καθώς κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της προηγούμενης εβδομάδας ο Αντιπρόεδρος του Διαχειριστή, κ. Μάργαρης έκανε λόγο για “έλεγχο της φερεγγυότητας των αιτούμενων”.
Το κυρίως πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως ο ΑΔΜΗΕ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τσουνάμι αιτήσεων για άδειες έργων ΑΠΕ, το οποίο δεν έχει προηγούμενο.
Γιατί “κολλάνε” οι αιτήσεις στον ΑΔΜΗΕ
Όπως επισήμανε και ο κ. Μάργαρης ο ΑΔΜΗΕ έχει κληθεί να εξετάσει το τελευταίο πεντάμηνο αιτήσεις για άδειες έργων ΑΠΕ ύψους 4-5 GW συνολικής ισχύος. Πρόσθεσε, επίσης, πως “Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο, μέσα σε πέντε μήνες κατατέθηκαν αιτήσεις για τόσα έργα, όσα είχαν κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ σε διάστημα 20ετίας»
Αυτό σημαίνει πως τα πράγματα γίνονται δύσκολα για το Διαχειριστή καθώς τουλάχιστον 3000 αιτήσεις αφορούν έργα ισχύος 3 GW που προέρχονται από μικρά ομαδοποιημένα έργα, στα οποία δίνεται και προτεραιότητα για την αξιολόγηση των αιτήσεων.
Read MoreΑυξημένες οι τιμές στα φωτοβολταϊκά πάνελ της Κίνας
Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι τιμές του πολυπυριτίου στην Κίνα με παραγγελίες στο εύρος των 135-140RMB /κιλό και ορισμένες ακόμα και στα επίπεδα των 140-145 RMB.
Όπως αναφέρει το PV-Infolink, εν αναμονή της πιο έντονης έλλειψης πολυπυριτίου στο β’ εξάμηνο του έτους, συνεχίζεται η ανοδική τάση στις τιμές. Την ίδια στιγμή, οι τιμές στις διεθνείς αγορές προβλέπεται να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα με έντονη διακύμανση. Προς το παρόν, είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες κινεζικές στα 18-18,8 δολάρια/κιλό.
Στα δισκία, η παραγωγή υποχώρησε τον Απρίλιο περισσότερο από τις προσδοκίες λόγω της έλλειψης εφοδιασμού με τις τιμές να ανεβαίνουν.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές των κυψελών αυξήθηκαν υπό το βάρος των υπολοίπων αυξήσεων στην παραγωγική αλυσίδα, με τη μέση τιμή στα 3,2-3,3 RMB. Οι τιμές των κυψελών πολυπυριτίου θεωρείται ότι έχουν κορυφωθεί βραχυπρόθεσμα και αναμένεται επιβράδυνση.
Τέλος, οι τιμές των Module επηρεάστηκαν καθοδικά από τη μείωση στην τιμή του γυαλιού κατά 0,04-0,05RMB/βατ, αλλά ανοδικά από τις αυξήσεις στα υπόλοιπα στοιχεία. Τα συστήματα των 500 βατ πωλούνταν έναντι 1,68-1,72 RMB/βατ το πρόσφατο χρονικό διάστημα
Read More«Πίεση» στο ΔΕΔΔΗΕ για επίσπευση στην ηλέκτριση έργων ΑΠΕ που έχουν ολοκληρωθεί και για έργα αναβάθμισης υποσταθμών
Στην τηλε-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΝ, στελέχη των Διαχειριστών ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και εκπρόσωπων των φορέων ΑΠΕ, τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της πλήρους προκαταβολής του ΦΠΑ 24% στον ΔΕΔΔΗΕ, με την έκδοση των Οριστικών Προσφορών Σύνδεσης. Πρόκειται για πρακτική που έχει υιοθετήσει πρόσφατα ο ΔΕΔΔΗΕ, με συνέπεια οι επενδυτές να χρειάζεται να προκαταβάλουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, πριν αρχίσει το έργο τους να αποφέρει έσοδα από την παραγωγή του. Η λύση που προκρίνεται είναι ο Διαχειριστής να εκδίδει τιμολόγιο με την εξόφληση των Όρων Σύνδεσης, ώστε ο παραγωγός να μπορεί να ανακτήσει το ποσό που αναλογεί στο ΦΠΑ.
Παράλληλα, θα επισπευσθεί ο χρόνος στον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να υλοποιεί τα έργα που απαιτούνται για την ηλέκτριση των ολοκληρωμένων έργων. Κι αυτό γιατί, παρόλο που πλέον με τη δήλωση ετοιμότητας ένα πάρκο μπορεί να «κλειδώνει» έγκαιρα Τιμή Αναφοράς, η καθυστέρηση στην ηλέκτρισή του «μεταφράζεται» και σε καθυστέρηση στην έναρξη αποκόμισης εσόδων από το έργο. Έτσι, σε αυτό το νεκρό χρονικό διάστημα, ο ιδιοκτήτης του πάρκου χρειάζεται να καλύπτει αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια την εξυπηρέτηση των δανείων της επένδυσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φορείς των ΑΠΕ έθεσαν επίσης το ζήτημα τοποθέτησης μετασχηματιστών στους υφιστάμενους υποσταθμούς. Όπως επισήμαναν, πρόκειται για μία αδειοδοτικά «ελαφριά» λύση (και επομένως άμεση) για την επέκταση των υποσταθμών και τη σύνδεση νέων έργων.
Επίσης, το υπουργείο ανέφερε πως θα εξετάσει σε δεύτερο χρόνο την άρση της αδικίας που, όπως επισήμαναν κύκλοι του ΣΠΕΦ, προέκυψε από την αναδρομική ισχύ του ν. 4602/2019, σύμφωνα με τον οποίο στον κανόνα των δύο μονάδων ΑΠΕ εκτός διαγωνισμών ανά φυσικό πρόσωπο, προσμετρώνται και έργα με αιτήσεις σύνδεσης πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί επίσης και το ενδεχόμενο αύξηση του πλαφόν των έργων ιδιωτών εκτός διαγωνισμών της ΡΑΕ.
«Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»
Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»;
Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.
Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;
Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:
- Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.000 €/τ.μ.
- Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.
Ποιός μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα – Με ποια κίνητρα;
Ατομικό | Α.Ε. <12.000€ | 12.000€<Α.Ε. < | 40.000€ < Α.Ε. < |
Εισόδημα | 40.000€ | 60.000€ | |
Οικογενειακό | Ο.Ε. <20.000€ | 20.000€ < Ο.Ε. < | 60.000€ < Ο.Ε. < |
Εισόδημα | 60.000€ | 80.000€ | |
Κίνητρο | 70% Επιχορήγηση | 35% Επιχορήγηση | 15% |
Επιχορήγηση | |||
30% Άτοκο | 65% Άτοκο Δάνειο | ||
Δάνειο | (επιδότηση | 85% Άτοκο | |
(επιδότηση | επιτοκίου 100% έως | Δάνειο | |
επιτοκίου 100% | 31.12.2015) | (επιδότηση | |
έως 31.12.2015) | επιτοκίου 100% | ||
έως | |||
31.12.2015). |
Προβλέπεται δυνατότητα λήψης 4/5/6ετούς δανείου, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών/ αναδόχων μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή του πολίτη. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρέχεται προκαταβολή 40% του προϋπολογισμού της αίτησης
Για την ένταξη στο Πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100%% από το Πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου.
Για ποιες εργασίες μπορώ να χρηματοδοτηθώ; Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από τις παρεμβάσεις του προγράμματος πρ έπει να αντιστοιχεί σε αναβάθμιση μιας ενεργειακής κατηγορίας ή στο 30%% της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς
0ι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:
- Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης όπως π.χ. με την αντικατάσταση του Λέβητα Πετρελαίου με Αντλία Θερμότητος (συμπεριλαμβανομένω των σχετικών εργασιών αντικατάστασης εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής.)
- Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).
- Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
Βήματα γα τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα
- Προέγκριση δανείου (υποκατάστημα τράπεζας) – πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση.
- Υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών.
- Υπαγωγή αίτησης ενδιαφερόμενου- υπογραφή δανειακής Σύμβασης- εκταμίευση προκαταβολής.
- Υλοποίηση Παρεμβάσεων – δεύτερη Ενεργειακή Επιθεώρηση.
- Προσκόμιση δικαιολογητικών -εκταμίευση λοιπού δανείου και επιχορήγησης.
Η ένταξη στο πρόγραμμα είναι μια συνεχής διαδικασία έως την
εξάντληση των πόρων ανά περιφέρεια.
Έως σήμερα, έχουν υπαχθεί πάνω από 10.000 πολίτες.
Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες
Read More