Αυξημένες οι τιμές στα φωτοβολταϊκά πάνελ της Κίνας

In News by masteradmin

Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι τιμές του πολυπυριτίου στην Κίνα με παραγγελίες στο εύρος των 135-140RMB /κιλό και ορισμένες ακόμα και στα επίπεδα των 140-145 RMB.

Όπως αναφέρει το PV-Infolink, εν αναμονή της πιο έντονης έλλειψης πολυπυριτίου στο β’ εξάμηνο του έτους, συνεχίζεται η ανοδική τάση στις τιμές. Την ίδια στιγμή, οι τιμές στις διεθνείς αγορές προβλέπεται να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα με έντονη διακύμανση. Προς το παρόν, είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες κινεζικές στα 18-18,8 δολάρια/κιλό.

Στα δισκία, η παραγωγή υποχώρησε τον Απρίλιο περισσότερο από τις προσδοκίες λόγω της έλλειψης εφοδιασμού με τις τιμές να ανεβαίνουν.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των κυψελών αυξήθηκαν υπό το βάρος των υπολοίπων αυξήσεων στην παραγωγική αλυσίδα, με τη μέση τιμή στα 3,2-3,3 RMB. Οι τιμές των κυψελών πολυπυριτίου θεωρείται ότι έχουν κορυφωθεί βραχυπρόθεσμα και αναμένεται επιβράδυνση.

Τέλος, οι τιμές των Module επηρεάστηκαν καθοδικά από τη μείωση στην τιμή του γυαλιού κατά 0,04-0,05RMB/βατ, αλλά ανοδικά από τις αυξήσεις στα υπόλοιπα στοιχεία. Τα συστήματα των 500 βατ πωλούνταν έναντι 1,68-1,72 RMB/βατ το πρόσφατο χρονικό διάστημα